Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” adlı romanının Amazon Prime tarafından diziye uyarlanacağı gündemde.  Kemal Basmacı’yı kimin oynayacağı bile konuşulurken, haber kaynağı olarak televizyon dünyasıyla ilgili paylaşımlar yapan twitter kullanıcısı “raninimanini” gösteriliyor.


            “Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum. Bilseydim,bu mutluluğu koruyabilir,her şey de bambaşka gelişebilir miydi ? Evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu.”

Masumiyet Müzesi Hakkında

            Roman, yetmişli yıllar Türkiye’sine Kemal’in Füsun’a olan aşkı üzerinden ayna tutuyor. İki farklı dünyayı, aşkı, aile ve evlilik kavramını sorgulatıyor. Tekstil zengini bir ailenin oğlu olan Kemal’in, yoksul akrabalarının kızı olan Füsun’a olan aşkının tasviri. “Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum,” cümlesiyle başlayan “Herkes bilsin çok mutlu bir hayat yaşadım,” cümlesiyle biten, Beyoğlu’nda 19.yüzyıldan kalma bir evde aynı adla müzeye dönüştürülen bir kitap.

Amazon Prime’da diziye uyarlanır mı bilinmez ama okurlarında iz bıraktığını söyleyebiliriz. Dileriz ki dünyada da sen getiren yazarımız Orhan Pamuk’un bu eseri, dizi uyarlamasıyla da yine dünyaya ulaşsın.

Masumiyet Müzesi’nden Alıntılar

“Kendi kendine eşya toplayan, bunları bir köşede biriktiren her takıntılı kişinin arkasında bir kalp kırıklığı, derin bir dert, açıklanması zor bir ruhsal yara olduğu anlamına geliyordu bu soru. Benim derdim neydi?”

“Toplumumuzu ayakta tutan pek çok sağlam evlilik bu tür fırtınalı ve mutsuz aşkları unutmak için yapılmıştır.”

“Bana yalan söylemeni istedim aslında… Çünkü insan ancak kaybetmekten çok korktuğu bir şey için yalan söyler.”

“Eğer umutsuzca âşıksak, baba kaybından en sıradan talihsizliğe, mesela anahtarımızı kaybetmeye kadar her şey, diğer bütün acılar, dertler ve huzursuzluklar, her an yeniden kabarmaya hazır olan bu asıl ıstırabımızın tetikleyicisi olur.”

“Onun için dünyanın bütün acılarına katlanabileceğimi, bunun da beni bitireceğini biliyordum.”

Visited 23 times, 1 visit(s) today
Close