İzmir’de Polisiye Rüzgarı: Birinci Polisiye Şenliği 19-20 Nisan’da Kültürpark Konak’ta!
İzmir, 19-20 Nisan 2025 tarihlerinde edebiyat tutkunlarını heyecan dolu bir etkinlikte buluşturuyor. Birincisi düzenlenen “Polisiye Şenliği”, Kültürpark Konak Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’nin öncülüğünde hazırlanan etkinlik, polisiye edebiyatın usta kalemlerini ve meraklılarını bir araya getiriyor.
19 Nisan Cumartesi Programı:
• 14:00 Açılış: Etkinlik resmi açılışla başlıyor.
• 14:15 – 15:00 Söyleşi: Aydın Arı, “Petros Markaris Okuyarak Yunanistan Ekonomisini Anlayabilir miyiz?” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara farklı bir bakış sunacak.
• 15:30 – 17:30 Panel: Türkiye’de Polisiye Edebiyatın Gelişimi” başlıklı panelde Algan Sezgintüredi, Bahar Akman ve Suphi Varım konuşmacı olarak yer alıyor. Panelin moderatörlüğünü Gamze Yayık üstleniyor.
• 18:00 – 19:00 Kokteyl: Katılımcılar için keyifli bir kokteyl düzenlenecek.
• 19:00 – 20:30 Film Gösterimi: Polisiye klasiklerinden Malta Şahini filmi izleyiciyle buluşacak.
20 Nisan Pazar Programı:
• 13:00 – 13:30 Söyleşi: Haydarpaşa Dayanışması tarafından sunulan “İçinden Haydarpaşa Geçen Filmler” konuşması gerçekleştirilecek.
• 13:30 – 14:00 Söyleşi: Hüseyin Bul, “Suç ve Polisiye Edebiyat İlişkisi”ni masaya yatıracak.
•14:30 – 15:30 Panel: Gamze Yayık ve Alper Kaya’nın konuşmacı olduğu “Polisiye Edebiyat ve Dergicilik” panelinde, moderatörlük görevini Özlem Öztürk Arı üstlenecek.
• 16:00 – 19:00 Atölye: Polisiye yazarlığına merak duyanlar için Nalan Arman ve Gamze Yayık ile “Polisiye Öykü Atölyesi” düzenlenecek.
Etkinlik boyunca polisiye edebiyatına dair dopdolu içerikler, ilham verici söyleşiler ve eşsiz bir atmosfer katılımcıları bekliyor. Şenlikte Türkiye’nin önde gelen polisiye yazarlarının bir araya gelmesi, türün edebi gelişimine de katkı sunmayı amaçlıyor.
Etkinlik Yeri:
Gençlik Tiyatrosu, Kültürpark – Konak, İzmir
Destekleyen Kuruluşlar:
Türkiye Polisiye Yazarları Birliği, Dedektif Dergi, İDA ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kelime Sahaf. Edebiyatın gizemli yönlerini keşfetmek isteyen herkese açık olan bu şenlik, polisiye severler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor!
- Son zamanların en çok yorumlanan 12 kitabı! - 20 Ocak 2026
- İzlenebilir Edebiyat Dergisi #sonümit’in 5. Sayısı Yayında - 17 Ocak 2026
- Mahal Edebiyat’ın ilk çevrimiçi söyleşisi YouTube’da yayınlandı! - 16 Ocak 2026
